FB

logo

Adventní pivní polévka

11/01/2017

Adventní pivní polévka

Jak jinak. S křížkem po funuse, pozdě a později, ale přece. I letošní rok začíná Majstr doporučeními na Vánoce, stydí se a zaručuje, že oblíbená pivní polévka překvapí nejen vůní exotického koření, ale i svou jednoduchostí… 

ADVENTNÍ PIVNÍ POLÉVKA

0,5 l piva Litovel Moravan

0,5 l zeleninového vývaru

4 vejce

300 g zakysané smetany

3 rohlíky

80 g másla

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce oleje

Špetka soli, cukru

Na dochucení: mletá skořice, mletý kardamom, mletý pepř

Na ozdobu: čerstvé bylinky, např. petrželka, pažitka

Do hrnce nalijeme pivo i horký vývar a uvedeme je do varu. Mezitím na másle osmahneme hladkou mouku a připravíme tak zlatou jíšku, kterou pivní vývar zahustíme. Základ polévky po pěti minutách varu odstavíme z plotny. Dále rozmícháme smetanu s vejci a pomalu je do polévky zašleháme. Ochutíme ji špetkou soli, cukru a koření. Před servírováním na oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, posypeme jimi hladinu polévky, a nakonec ozdobíme bylinkami.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář