FB

logo

Aperitivo moment… a jerky

24/04/2015

Jerky

Otázka nezní kde (přeci na balkoně, chalupě, grilovačce…), ale co. Chlebíčky – nuda. Jednohubky – tý práce pro příliš rychlý mls… Možná příště. Takže přicházím s řešením, které neurazí žádnýho chlapa. Ženským bude dokonce slušet. Je to neobvyklá, jednoduchá a chuťově vytuněná varianta. K sušenému masu namíchejte hektolitr Aperol Spritzu a party vám bude ležet u nohou…

JERKY

750 g libového (nikoliv libovolného) hovězího zadního masa

8 lžic BBQ omáčky

5 lžic kečupu

4 stroužky česneku

1 lžíce worcestrové omáčky

1 lžíce sojové omáčky

Maso opláchněte, okrájejte z něj kousky tuku a překližek. Nakrájejte jej na cca 2 cm silné plátky, každý zvlášť zabalte do pytlíčku a uložte do mrazáku. Teď čekáte na to, až maso bude pevné, ale ne zcela zmrzlé. Pak jej vytáhněte, nakrájejte na pár milimetrů silné plátky. Kousky masa spolu se všemi omáčkami a lisovaným česnekem smíchejte v misce, přikryjte igelitovým pytlíkem a dejte přes noc odležet do ledničky.

Ráno stačí plátky masa naskládat do sušičky na ovoce a houby tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Nastavte teplotu na 60 stupňů a dalších osm hodin na maso můžete zapomenout. Hotové jerky se při ohnutí zlomí, po otestování už je můžete nasbírat do pytlíku a vyrazit na pařbu. To znamená, že vám celé hvězdné party občerstvení zabralo asi 15 minut práce a věřte tomu, že budete za velkého food hlavouna…

Experimentujte. Naložte maso v hořčici, drceném celém pepři, bylinkách a další fůře věcí, která vás napadne.

A k Aperolu Spritzu – patří do něj Prosecco, Aperol a sodovka – já používám neperlivou vodu (3:2:1) v doprovodu ledu a pomeranče.

Follow my blog with Bloglovin

komentáře: 2 - Aperitivo moment… a jerky

  • Romča napsal:

    Woau, to vypadá fakt jednoduše. Vypadá to, že svátek práce oslavíme masem s masem k masu :-D

  • Vložit komentář