FB

logo

Brownies s jahodami

08/02/2017

Brownies s jahodami

Všechna “uvařeno s úspěchem” či “dalo se to” mě naučila, že existují jen dvě jistoty: Oblíbená restaurace a brownies. Brownies není nikdy dost. Pravidelně se saturuji jejich best variantou, čas od času hledám změnu. A obměněný recept, větší než malé množství jahod i zálivka z čokolády brečí po sdílení receptu II. Takže tady ho máte, zapijte ho červeným demíčkem od Bohemky a udělejte to třeba příští týden na Valentýna.

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES S JAHODAMI

113 g másla

500 g čokolády na vaření

100 g cukru krupice

2 velká vejce

1 lžička vanilkového extraktu

64 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečení

1/4 lžičky soli

350 g jahod

V hrnci s dvojitým dnem rozpustíme 250 g čokolády a máslo. Mezitím ušleháme cukr s vejci do krémové konzistence, prosejeme mouku a zamícháme do ní prášek do pečiva a sůl. Máslovo čokoládový krém smícháme do směsi vajíček a cukru a nakonec sem vmícháme mix mouky s práškem do pečiva a solí.

Předehřejeme troubu na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme do něj těsto a pečeme 20 až 25 minut. Zatím opláchneme jahody, očistíme je od stopek a nakrájíme na menší kousky. Špejlí zkoušíme, jestli už se těsto nelepí a upečené brownies vyndáme z trouby. Povrch buchty posypeme kousky jahod a polijeme zbytkem rozpuštěné čokolády. Plech potom dáme do chladu, dokud čokoláda na povrchu neztuhne.

Při krájení namáčíme nůž do sklenice horké vody, aby kousky brownies vypadaly úhledně.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář