FB

logo

Čokoládové brownies

26/11/2013


Jídlo, u kterého ani na chvíli nazapochybujete, že láska prochází žaludkem. Nejen, že se do něj obratem zamilujete, ale zvláštní potěšení přináší i jeho vychutnávání ve dvou. U nás doma to romantické sdílení vypadalo asi tak, že jsme rozebrali půl plechu v kuchyni “na stojáka”. Na první pohled jsou Brownies jednoduše suchá buchta. Na první ochutnání je to láska na celý život.

Brownies jsou vlastně buchtička z tuny čokolády s něco málo cukru, mouky a vajec. Jsou velmi vláčné, měkké a silně návykové. Na jeden z holčičích večerů je přinesla Anička (pamatujete dobře, majitelka receptu na třináctihodinovou kachnu, který nám ještě dluží), hned po jejím odchodu jsem mazala nakoupit čokoládu a začala péct.

Život by byl jednodušší, kdyby tahle buchta byla děsně nákladná, složitá (á la medovník) nebo nebyla tak dobrá. Jsem však zřejmě odsouzená k jejímu opakovanému pečení, dokud se jí nepřejím.

BROWNIES
180 g tmavé čokolády (min. 70 % kakaa)
50 g mléčné čokolády
50 g bílé čokolády
40 g kakaa na vaření
270 g cukru krupice
80 g hladké mouky
180 g másla
4 vejce

Ve vodní lázni (už jsem tu určitě proklamovala hrnec s dvojitým dnem) rozpustíme máslo, tmavou čokoládu a směs necháme stranou chladnout. Mezi tím ušleháme pěnu z cukru a vajec, do které na konci lehce vmícháme připravenou kombinaci másla s čokoládou. Poté přidáme prosátou mouku s kakaem na vaření a opět opatrně promícháme. Nakonec se do těsta přidá na drobné kousky nakrájená mléčná a bílá čokoláda.

Plech stačí vymazat máslem (nebo vyložit pečícím papírem), těsto nahoře stěrkou zarovnáme. Pečeme (vzhledem ke zkušenosti s troubou) asi 20 minut na 180 stupňů. Povrch brownies na konci pečení musí mít skelný povrch, okraje se lehce odlepují. Před krájením necháme určitě buchtu vychladnout. A pak… Ready to eat!

Follow my blog with Bloglovin

komentáře: 2 - Čokoládové brownies

  • Mařka napsal:

    I´m loving it!!!

  • Vložit komentář