FB

logo

Další roční bilance

31/12/2014

Avokádová pomazánkaZhubnula jsem (a zase přibrala), na důchod prakticky nic nenašetřila a hlavně nenašla dost času se věnovat svému batoleti (rozumějte Mistr chuti). Takže všechna letošní předsevzetí shořela jako suché piliny. Zase. Na druhou stranu: Ježíšek to nebral v potaz (a přinesl třeba světla na focení, špičkové nože nebo VS kráječ) a já před sebou mám nesplněné výzvy, které je potřeba o dnešním Silvestru pořádně zapít…

A zajíst. Nebyl by to Majstr tak, jak ho znáte, kdyby se v posledním letošním dni zase nechystaly bujaré hody (neboť už i ve vietnamských večerkách pochopili, že na konci roku musí mít veku): Sloní žrádýlko (recept příště), tuňáková pomazánka, nebo avokádový mls. Takže se můžete hecnout a připravit taky trochu neobvyklé a trochu exotické pohoštění.

AVOKÁDOVÁ PARTY POMAZÁNKA

2 zralá avokáda

2 stroužky česneku

1 lžička římského kmínu

Špetka soli

Něconamazání (rohlíky, veka…)

V obchodě je avokádo vždycky ještě neuleželé, takže jej klidně kupte předem a nechte “dojít” doma. Ideálně by ho mělo jít rozmačkat vidličkou. Vyberte tedy dužinu ze slupky, rozmačkejte ji (nebo rozmixujte ručním mixérem), utřete do ní česnek a ve hmoždíři rozdrcený římský kmín (fakt nepodvádět, římský!). Pak už jen špetku soli a mazat na pečivo.

Tip Majstra: Jestli se chcete blýsknout, přidejte kousek změklého másla, na chvíli dejte pomazánku do ledničky a pak ji na jednohubky nanášejte zdobičkou na krémy.

Na přípitek vyberte nějaký dobrý sekt, k avokádové pomazánce se hodí varianta extra brut, jak můžete vidět, Majstr bude ťukat českým a silně aromatickým Chateau Radyně.

Follow my blog with Bloglovin

 

Vložit komentář