FB

logo

Dýňové rizoto: vyzkoušet se má všechno

11/10/2014

Dýňové rizoto

Spojení tradiční italské rýžové speciality a podzimních chutí, to je dýňové rizoto. Jak už je u majstra téměř obvyklé, jde o recept skoro bez práce a výsledek netradiční gurmánskou kombinací, která neudělá ostudu žádnému kuchaři. Takže konec řečí, a jdeme se do ideálního parťáka duelu s mladým burčákem pustit.

DÝŇOVÉ RIZOTO

500 g kulatozrnné rýže

1 menší dýně Hokaido, nebo muškátová, máslová…

1 l zeleninového vývaru

5 stroužků česneku

1 šalotka

1 dcl stolního bílého vína

60 g másla

2 větvičky čerstvého rozmarýnu

Špetka soli, čerstvého mletého pepře

Olivový olej do základu

Strouhaný parmazán na ozdobu

Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a na tenké proužky nakrájený česnek. Poté na základu orestujeme opranou a okapanou rýži, zalijeme ji vínem a mícháme, dokud se víno neodpaří. Poté do rýže přijde okrájená a semen zbavená, na kousky nakrájená dýně a lístky rozmarýnu. Vše podlijeme zeleninovým vývarem a postupně jím při vaření dále rizoto podléváme. Když je rýže měkká, posolíme, popepříme a rozmícháme v ní kousek másla. Rizoto podáváme “pocukrované” parmazánem…

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář