FB

logo

Fofr vafle

07/03/2016

Vafle

Na nás mlsaly si se sladkým přijdete nejen po obědě, večeři, nebo při koukání na televizi. Vyloženým gólem je totiž sladká snídaně. A když se jednou hecnete, že zkusíte vafle, narazíte záhy na problém č. 1: Na těsto se čeká skorem do oběda, tak jakápak snídaně. Pokud budou vafle k večeři, zkuste super belgický recept od Kluků v akci. A jestli čekat nechcete, vydejte se Majstrovou cestou… Jo a k těm dalším problémům: přihodím pár blbuvzdorných rad.

FOFR VAFLE

200 g hladké mouky

200 g másla

100 g krystalového cukru

4 vajíčka

1 lžíce tuzemáku

1 lžíce citronové šťávy / citronky

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1/2 lžičky PRášek DO PEČiva

Na začátek předejděme potenciálnímu problému č. 2 a ještě před přípravou těsta dejme zahřívat vaflovač. Změklé máslo, rum, vajíčka a cukr vyšleháme do pěnového krému. Na konci přidáme i citronovou šťávu a vanilkový extrakt. V misce stranou promísíme prosátou mouku a kypřící prášek. Poté směs za stálého míchání přisypáváme do základního krému z másla.

Plně rozehřátý vaflovač olejem buď postříkáme (sprej), nebo potřeme růčo mašlovačkou (pečlivě!). Pak naběračkou nalejeme do stroje těsto a bacha (problém č. 3!) na množství, není potřeba zalít celou spodní plochu mřížky, kytičky, nebo jaké vafle že to tvoříte zrovna vy. Jakmile se totiž přiklopí vrchní část, těsto se rozleze a určitě chcete raději udělat první vafli neúplnou, než na konci umývat půl kuchyně.

Vafle upečeme do zlatova a zdobíme šlehačkou, džemem, ovocem a sirupem (javorový !!!), sypaným kakaem… Prostě – jak by řekla moje tchýně – na co máte hubu.

PS: Jste jen dva? Celou dávku půlte!

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář