FB

logo

Insalata di fagioli

15/03/2015

Insalata di fagioli

Nakladatelství Grada mě potěšilo knihou Ispirato da Italia – Všichni ke stolu. Stránku od stránky máte čím dál větší chuť si italskou kuchyni opravdu dopřát: brožovaná kuchařka je plná svěžích fotografií, vtipně sestavených informací i doporučení a konečně – obsahuje spoustu receptů, které jste už v minulosti chtěli vyzkoušet, nebo si to slíbíte po jejím prolistování. Je to kniha, podle které můžete připravit velkolepé menu pro přátele, přihodit si ji do košíku při balení na chalupu, nebo si jí jenom s líbezným pocitem listovat. A to mi Itálii jako takovou připomíná: svěžest pojená s tradicí, estetika s nedbalým lookem, neortodoxní chuťová symfonie.

Ispirato da Italia

Na Ispirato da Italia – Všichni ke stolu je nejzajímavější to, že se jejími stránkami můžete opravdu jenom inspirovat. A udělat si to po svém. Jako Majstr, který si fazolového salátu neudělal dva hrnky, ale hned celý kýbl a na závěr si to také pořádně dochutil.

INSALATA DI FAGIOLI

1 pytlík bílých fazolí

2 cibule

1 plechovka ančoviček

5 lžic vinného octa

4 vajíčka

3 lžíce olivového oleje

3 lžíce cukru moučka

Šťáva z půlky citronu

Den předem namočené fazole dáme vařit doměkka (věděli jste, že správné jsou obě varianty, tedy do měkka i doměkka?). Mezitím si dáme uvařit vajíčka natvrdo (do kastrůlku dávám studenou vodu a od chvíle vaření 6 minut). Poté je spolu s ančovičkami a cibulí nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky spolu s octem, olejem, cukrem a citronovou šťávou (mimochodem: citronová i citrónová). Tyčkovým mixérem celou směs nasekáme do hladkého krému.

Do ještě teplých fazolek zálivku zamícháme, necháme salát vychladnout a ještě hodinku jej necháme odležet v ledničce. Při servírování posypeme oblíbenými bylinkami. Salát může být lehké hlavní jídlo, ale i předkrm, nebo svačinka. Záleží jen na vás…

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář