FB

logo

Kde je to teplo? Pomerančová zmrzlina s kandovanou kůrou

14/04/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výrobci nanuků už stříhají metr do letní sezóny. Restauratéři oprašují mrazící boxy. A konečně i Majstra už chytla zmrzlinová “mlsná”. Některé kupované zmrzliny – jako dobrý. Když se člověk rozvalí ve Františkánské zahradě, neexistuje nic lepšího než točená jahodovo-banánová ze Světozoru. Ale ta domácí, ta má prostě punc. Takže kašlat na nerozhodné venkovní teploměry, a svěží pomerančová zmrzlino “pojď mi hop”.

POMERANČOVÁ ZMRZLINA S KANDOVANOU KŮROU

2 pomeranče

500 ml zakysané smetany

1 žloutek

70 g moučkového cukru

20 g vanilkového cukru

50 g kandované pomerančové kůry

Z omytých pomerančů nastrouháme najemno kůru. Poté plody překrojíme napůl, vymačkáme z nich šťávu a tu i s kůrou dáme zahřát do hrnce s dvojitým dnem. V teplém, 100% pomerančovém džusu rozpustíme moučkový a vanilkový cukr.

Stranou si rozmícháme žloutek v zakysané smetaně a jednolitý krém přidáváme za stálého míchání hrnce s pomerančovou šťávou, kůrou a cukrem. Pečlivě krém vymícháme, odstavíme z plotny a necháme zchladit. Do zmrzlinovače jej nalijeme už v pokojové teplotě a asi tři čtvrtě hodiny jej necháme krém mrazit.

V posledních pěti minutách do zmrzlinovače přihodíme i kandovanou kůru. Zmražený krém přelijeme buď do misek určených k servírování, nebo na jedné krabičky, přikryjeme igelitovým pytlíčkem, nebo uzávěrem a dáme do mrazáku. Po dvou hodinách je zmrzlina připravená k osvěžení.

Takže je to jednoduché, rychlé a nakonec budete muset sami uznat – skutečně lahodné.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář