FB

logo

Mousse au chocolat

30/04/2014

Mousse au chocolat
Chutná to, jako by to obsahovalo kostku másla na centimetr čtvereční, ale většinou to sníte dřív, než je vaření u konce. Co je to? Čokoládová pěna je jemně nadýchaná a zároveň neuvěřitelně hutná. Jste jí mžikem přesyceni, přesto nedokážete přestat, dokud poslední sousto nezmizí v propadlišti dezertních dějin. Oblíbený francouzský dezert můžete připravit z instantní směsi. Nenechte se ale zastrašit dobrými jmény restaurací, kde jste se v chuti mousse au chocolat topili. Jde totiž o velmi jednoduchý recept!

MOUSSE AU CHOCOLAT
200 g čokolády (tmavá 70%, nebo kvalitní mléčná, bílá)
50 g másla
4 vejce
250 ml smetany na šlehání
2 lžíce cukru moučka
1 lžíce rumu

Do hrnce s dvojitým dnem (prosím vás, zvolme si heslo “však vy víte co” a já nebudu muset v každém druhém receptu zdůrazňovat, jak si s tímhle jedním kusem nádobí zjednodušíte život) vložíme máslo, rozlámanou čokoládu, lžíci rumu a rozpustíme je. Oddělené žloutky s cukrem smícháme do pěny. Z bílků a kapky citronu ušleháme tuhý sníh. A do třetice všeho dobrého stranou umícháme ze smetany tuhou šlehačku. Do čokoládovo-máslového krému přimícháme nejdříve žloutkovou směs s cukrem a poté velmi opatrně šlehačku a sníh. Nakonec pěnou naplníme misky, ve kterých se bude servírovat a vložíme je alespoň na tři hodiny do ledničky (přes noc to je na jistotu).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář