FB

logo

Nedělní brunch u Vltavy

14/01/2014


Víte, jak vzniklo slovo brunch? Spojením anglického breakfast (snídaně) a lunch (oběd). Vznikl tak termín pro pozdní snídani a brzký oběd. Opulentní brunche se vžily především ve spojení s nedělním dnem odpočinku a staly se z nich drobné společenské události. Již tradiční destinací pražského brunche se stala lodní restaurace Port62, jejíž kuchyni kormidluje cenami ověnčený šéfkuchař Radek Roubíček.

Brunch je vlastně příjemným posezením s benefitem „all you can eat“. Rozmanitá nabídka pokrmů formou švédských stolů a neomezené množství vybraných nápojů bude k dispozici každou neděli od jedenácti do tří hodin. Samozřejmě jsou jednotlivé brunche v hávu sezónních lahůdek i tematické výzdoby.

„Hosté si u nás kromě českých a zahraničních specialit mohou vychutnat i atmosféru hallowenu, lovecké sezony, adventních nedělí, či Valentýna. Často se zde schází s širokou rodinou,“ říká provozní restaurace, Adéla Mátlová. I proto je součástí restaurace dětský koutek, kde v rámci nedělních brunchů funguje hlídání dětí zdarma.

A na jaké lahůdky se můžete v příjemném prostředí Vltavy nedaleko pražského centra těšit? Součástí každého menu je studená kuchyně, salátový bar, výběr z polévek, teplé kuchyně a dětského menu. Sladkým vrcholem oslavy gastronomie je sladký bar s domácími zákusky.

Dospělá osoba za čtyřhodinový zážitek zaplatí 590 korun, mládež od sedmi do dvanácti let 150 korun a pro děti do šesti let je akce zdarma. Cena zahrnuje neomezenou konzumaci jídla, džus, kávu, čaj a pro dospělé pak třetinku piva nebo sklenku vína. Brunchový zážitek můžete věnovat i prostřednictvím dárkových voucherů.

Z menu nedělních brunchů restaurace Port62

Studená kuchyně: Pečený roastbeef s pikantní omáčkou, bruselská paštika s brusinkami, marinovaná červená řepa s kozím sýrem a ořechy, mozzarella s tomaty a bazalkovým pestem, v barevném pepři pečená krocaní prsa s jogurtovým dipem, nakládané žampiony…

Salátový bar: Krájená zelenina, dresinky a doplňky, César salát s kuřecími prsíčky a parmazánem…

Polévky: Bramborová polévka provoněná sušenými hříbky, hovězí vývar se zeleninou a nudličkami, staročeská kulajda, krémová rybí polévka s krutony, drůbeží Kaldon se žemlovými knedlíčky…

Teplá kuchyně: pečená šunka marinovaná v medu a hřebíčku, grilovaná kuřecí prsíčka protýkaná sušeným ovocem, balená v parmské šunce, hovězí pečeně se švestkovou omáčkou, zapečené canelloni s lososem a mečounem, jelení pečeně na smetaně s brusinkami…

Dětské menu: Smažené kuřecí nugetky, těstoviny s tomatovou omáčkou…

Sladký bar: Mini dezerty a cup cakes z naší cukrárny, čokoládová fontána s čerstvým ovocem, jogurtový mousse s ovocem, tvarohové lívanečky s lesním ovocem…

Follow my blog with Bloglovin

komentáře: 2 - Nedělní brunch u Vltavy

  • aDel napsal:

    O víkendu jsme chtěly s kamarádkou jít, děti odložit do dětskýho koutku a užít si žranici. Ouha, brunche už letos skončily, ale zrovna bylo velikonoční menu, tak jsme se alespoň dobře nadlábly.

    • admin napsal:

      No vidíte, dorazit o týden dřív, tak jsme se tam potkaly, protože my jsme letos s přáteli brunchovou sezónu zavřeli osobně. Neva, čekají nás nové gastronomické zítřky ;-)

  • Vložit komentář