FB

logo

Nejlepší světové foodblogy 2015

11/06/2015

Untitled-1 copy

České foodblogové špičky známe. Aktuálně vyhlášený americký magazín Saveur vyhlásil světové vítěze. A i díky tomu, že časopis představuje jak volbu redakce, tak i favority čtenářů, inspirace je to parádní. Ukazuje se, že nejzajímavější blogy nejsou jen o zajímavých receptech, svěžích textech a estetických fotkách, ale jejich centrem musí být silný příběh, duch a samozřejmě schopnost to všechno předat.

BLOG ROKU 2015
My name is Yeh
my name is yeh
Molly se se svým manželem přestěhovala z New Yorku na farmu do Severní Dakoty. Původně vystudovala obor bicích nástrojů na prestižní akademii Juilliard School, kromě hudby se nyní věnuje jídlu a focení. Většina receptů na blogu se odkazuje k Mollyiným židovským a asijským kořenům a samozřejmě – k životě na farmě.

BLOG S NEJLEPŠÍM PEČENÍM A DEZERTY 2015

Cena redakce: Apt 2B Baking Co.

Apt. 2B Baking Co.

Yossy vařila pro několik restaurací v Seattlu. Poté pověsila kuchařskou zástěru na hřebík, přestěhovala se a začala věnovat vlastní kuchařské tvorbě. Píše pro řadu food časopisů (Bon Appetit, Saveur, The Kitchn, Gourmet…), má svůj pořad v Heritage Radio, připravuje první vlastní kuchařku, která má vyjít zpočátku roku 2016.

Cena čtenářů: My name i yeh

NEJLEPŠÍ KULINÁŘSKÝ CESTOVATELSKÝ BLOG 2015

Cena redakce: The Funnelogy Channel

The funnelogy channel

Nicolas a Gabriella propojují dvě vášně: jídlo a cestování. Ona vaří, on fotí a degustuje. Společně krátce žili v Brazílii, Číně, Etiopii, Keni, Maroku či ve Velké Británii a nejčastěji připravují jídla z francouzská, čínská, belgická a italská jídla. Zvláštní znamená – nejedí zelenou papriku a ústřice. Nico a Gabi si prostě vzali rok volno a poznávají světové regiony a jejich obyvatele prostřednictvím toho nejzákladnějšího – jídla.

Cena čtenářů: Elizabeth Minchilli in Rome
Elizabeth Minchilli in Rome

Elisabeth vystudovala umění a při své práci na pojednání zahradní architektuře 16. století poznala v Itálii manžela Domenica. Do Ameriky už se nevrátila, založila svůj blog a začala přispívat do časopisů Architectural Digest, World of Interiors, Art & Antiques and Bon Appetit. Původně psala o cestování, nakupování a životním stylu, jídlo ale nakonec ale převážilo. Publikovala šest knih, na blogu najdete články hlavně o kuchyních jednotlivých restaurací, ale i recepty a další články o jídle obecně.

NEJCHUTNĚJŠÍ BLOG 2015

Cena redakce: Brooklyn Supper

Brooklyn Supper

Elisabeth a Brian se po deseti letech v New Yorku přestěhovali do Charlottesville, zemědělské části Virginie. Fotografka týmu, Elisabeth, je přispěvatelkou do časopisů Food52, Handmade Charlotte, Conde Nast Traveler a Babble Food. Hlavním cílem manželů je předávat recepty pro každého, tedy flexibilní, jednoduché, ale neokázalé. Soustředí se na sezónní potraviny.

Cena čtenářů:  Two Red Bowls 

Two red Bowls

Cynthia je trochu tajnůstkář. Víme, že pracuje v manhattanské právnické kanceláři jako koncipient, je čínského původu a její druhá červená miska je snoubenec. Vede dvojí život – ve dne v kostýmku sedí v podatelně, v noci vaří a fotí. A v práci se to nemá nikdo dozvědět. Píše pro časopisy Food52, Pure Green Magazine, Verily Magazine a Craftsy. Podle Cynhie je všechno jídlo z krabiček unylé a mrtvé, její blog se soustředí na zdravé recepty s inspirací čínské kuchyně.

NEJLEPŠÍ  FOODBLOGOVÝ KULINÁRNÍ DESIGN 2015

Cena redakce: Vanelja

Vanelja

Finka Vanelja se soustředí na recepty bez lepku a bez použití mléčných produktů. Centrem blogu jsou čerstvé suroviny a vymanění se bílému cukru. Kromě toho se věnuje wellness a dalším službám spojeným s jídlem. Vanelja je food stylista, fotografka a novinářka. Vydala dvě knihy. Blog navíc snoubí s video sekcí názorných postupů z říše jídla a krásy obecně. Navíc všechny blogové sekce včetně e-shopu jsou dostupné i v anglickém jazyce.

Cena čtenářů: Kraut Kopf 

Kraut Kopf

Susann a Yannic jsou berlínští fotografové a milovníci vegetariánské stravy. Chtějí předávat recepty na vyvážená jídla ze sezónních surovin, zelenou má na jejich blogu i jednoduchost. Ve svých recepturách se kromě masa vyhýbají cukru, lepku a obilovinám obecně nebo mléčným výrobkům. Zajímavostí je, že Susann a Yannic v Berlíně pořádají food fotografické a stylistické kurzy. Blog můžete číst v anglickém jazyce.

BLOG S NEJLEPŠÍMI FOTOGRAFIEMI 2015

Cena redakce: Renée Kemps 

Renée Kemps

Renée zakládá své receptury na kvalitních surovinách s důrazem na ty sezónní a zdravé. Miluje skandinávské recepty a její blog je celý ponořený do severské jednoduchosti a čistého designu. Blogerka je studentskou anglické literatury a žije v Amsterdamu. Jejím snem je napsat kuchařku, přispívat do časopisů, pořádat pop-up brunche a jednou otevřít svou vlastní restauraci. Její blog si můžete přečíst  v angličtině.

Cena čtenářů: Lady and Pups 

Lady and Pups

Mandy se, podle svého úsudku v područí krize středního věku, přestěhovala z New Yorku do Pekingu a založila si blog. Do té doby neměla žádné zkušenosti s vařením. Její web má podtitul Rozzlobený food blog – domácí kuchyně vs. extrémní předsudky. Žádné extrémní emoce ale nevykazuje; obsahuje řadu chuťovek z ranku masa, rychlovek, těstovin, mořských plodů a hlavně parádní fotky.

NEJLEPŠÍ FOOD BLOG SE ZAMĚŘENÍM 2015

Cena redakce i čtenářů: The Woks of Life

The woks of life

Rodina, tedy Bill, Judy a jejich dcery Sarah a Kaitlin, žijí v Číně a ve Spojených státech. Dohromady jim je 139 let. A kromě Skypu je spojuje jediné: pánev WOK. Čínské jídlo se pro ně stalo z vášně rodinným pojítkem. Na blogu píší o základních stavebních kostkách čínské kuchyně (co je sakra ten čínský ocet?), ale blbuvzdorně prezentují návody na ty nejúchvatnější pokrmy. A to všechno samozřejmě i angličtině.

NEJLEPŠÍ VIDEO FOOD BLOG 2015

Cena redakce: Food Curated

Food Curated

Liza je a není foodbloger. Je autorem blogu, je jeho hlavní hrdinou. Vytváří tak ale nový žánr, ve kterém jsou i vedlejší postavy stejně důležité. Liza prostřednictvím svých videí vypráví příběhy skvělých kuchařů a zprostředkovává tak jejich um všem svým divákům. Mimo oblíbených video receptů vypráví i slovem, přispívá do food sekcí on-line médií.

Cena čtenářů: Green Kitchen Stories

Green kitchen stories

Umělecký ředitel časopisu David a nutriční specialistka Luise žijí v hlavním švédském městě a kromě své denní práce a večerů strávených s dcerou, se po nocích věnují plněním svého foodblogu těmi nejzdravějšími vegetariánskými pokrmy z přírodních prvků, tedy zdravých tuků, celozrnného pečiva, ovoce a zeleniny. Zdrojem jejich zdravých pokrmů jsou potraviny v BIO kvalitě. Jednoduché pokrmy si zde, stejně jako v jejich tištěné kuchařce, můžete nastudovat v anglickém jazyce.

NEJLÉPE PSANÝ FOOD BLOG 2015

Cena redakce i čtenářů: Orangette

Orangette

Molly žije v Seattlu a s psaním blogu začala ve chvíli, kdy přerušila doktorandské studium v oboru kulturní antropologie. Nevěděla co dál a nadchla se pro svět jídla. Měla vidinu, že by jednou mohla psát do food časopisů a známý novinář jí doporučil – založit si blog. Po víc než deseti letech se jeho prostřednictvím seznámila se svým manželem, stala se novinářkou, vydala dvě kuchařky a založila restauraci.

FOODBLOGOVÝ OBJEV ROKU 2015

Cena redakce: Faring Well

Faring well

Jessie žijící v Coloradu spojila své dvě lásky – jídlo a přírodu. Její blog se věnuje bio stravě v praxi: veganské recepty ze syrových konzistencí, bez použití pšeničné mouky a s absolutním vyloučením geneticky modifikovaných organismů. Jde o hlubší myšlenku podpory zemědělců, kteří nepoužívají pesticidy a obchodníky, které potraviny prodávají celé, nezpracované a neplýtvají tak obalovými materiály. Nejde tedy jen o bio kvalitu, jde o malé ekologické tažení.

Cena čtenářů: Fix Feast Flair

Fix Feast Flair

Alana vyrostla na Havaji, žila v San Franciscu, ale její blog vypráví o kuchyni z Los Angeles. Obyčejné pokrmy od koblížků, přes sušenky, originální dobroty od velkolepých dortů po exotické míchané drinky. Nic není dost sladké, a nic není dost dobré.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář