FB

logo

NEmáslové party tyčky

08/06/2014

Nemáslové party tyčky
Pomazánkové máslo skončilo. Ať žije tradiční pomazánkové! Je jedno, kdo nás u Evropského soudního dvora udal (mluví se o tom, že konkurenční slovenské firmy) a je jedno, jestli to má zásadní změna pro image produktu (což nemá). Faktem ovšem zůstává, že jenom největšího českého producenta pomazánkového másla, Choceňskou mlékárnu, stálo přezbrojení do nových obalů 1,7 milionu korun. Pomazánkové máslo na trhu zůstalo, jen jsme se museli “ohnout” pod nařízením a způsobilo to zbytečné podráždění u většiny Čechů, kteří Evropskou unii vidí jen jako strůjce nejrůznějších omezení.

Pomazánkové máslo je při vaření oblíbenou náhražkou drahých sýrů jako mascarpone. Protože se ale blíží čas letních pařeb, my si upečeme slané tyčky, které se dobře mlsají u piva, vína, Activit.

NEMÁSLOVÉ PARTY TYČKY
2 kelímky Choceňského tradičního pomazánkového bez příchuti
350 g hladké mouky
250 g ztuženého tuku
2-3 lžíce šlehačky
Sůl
Vejce na potření
Kmín, mák na posyp

Z pomazánkového, tuku, mouky, šlehačky a špetky soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále jej vyválíme a krájíme na tyčinky. Ty přeneseme na pečící papír, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem. Pečeme na 200 °C asi 20 minut.

Follow my blog with Bloglovin

Komentáře uzavřeny.