FB

logo

Ovoce pečené v čokoládové omáčce

26/05/2014

Ovoce pečené v čokoládové omáčce
Podáváte při čajčku s přáteli vždycky bábovku a chtěli byste oslnit něčím novým? Máte chuť s přicházejícím teplem na něco osvěžujícího, ale zároveň sladkého? Zkuste třeba netradiční v čokoládě pečené ovoce, jehož příprava zabere maximálně půl hodiny. Rozhodně zabodujete (a o to jde až na prvním místě).

PEČENÉ OVOCE V ČOKOLÁDOVÉ OMÁČCE
300 g čerstvého, mraženého i míchaného ovoce (jahody, maliny, borůvky, ananas, broskve, banány, jablka, švestky, brusinky, ale i ořechy…)
100 g bílé čokolády
150 ml smetany ke šlehání
1 balení vanilkového cukru
Kůra z 1 citronu
Rumové aroma

Na kousky nakrájené ovoce opatrně promícháme v misce. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a rumové aroma a dáme směs chladit do ledničky. Mezitím si zahřejeme smetanu a přidáme do ní na kostičky nalámanou čokoládu (však vy víte, jaké nádobí bych doporučila…). Za občasného míchání necháme spojit v jednolitý krém.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek a opatrně jej zalijeme čokoládovou směsí. Mističky naskládáme na plech a vložíme do trouby. Pečeme zhruba půl hodiny, dokud se nevyvaří smetana. Poté dezert posypeme moučkovým cukrem a dáme ještě na pár minut zapékat do trouby, dokud povrch nezezlátne. Ovoce zapečené v čokoládě můžeme podávat se syrovým ovocem, šlehačkou, nebo lžící zakysané smetany.

Follow my blog with Bloglovin

komentáře: 2 - Ovoce pečené v čokoládové omáčce

  • Lucka napsal:

    Slaďoučký, jemný, geniální. A jednoduchý. VIVAT :-D

  • Vložit komentář