FB

logo

Pečená britská brambora

08/12/2017

Pečená brambora

Stejně jako my, mají i Angličané několik receptů, u kterých se s náročností „nepářou“. A patří mezi ně i pečená brambora, kterou podávají specializované fast foody (ano, McDonald´ s bramborami) a v marketech se najdete řadu omáček na jejich plnění.

A jak to můžete mít rádi vy? S tuňákem, kukuřicí a majonézou? S fazolemi v rajském nálevu? Se sýrovou omáčkou? Přicházím s tipem na oblíbenou kuřecí minutku, která nás doma baví s pečivem, hranolky, nebo právě pečenou bramborkou.

 

PEČENÁ BRAMBORA

2 větší brambory

20 g másla

Špetka soli

Brambory opláchneme, usušíme a na několika místech propíchneme vidličkou. Pak je dáme na plech s pečicím papírem a posolíme (nejde o chuť, ale pečení). Poté plech vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a asi tři čtvrtě hodiny (vzhledem k velikosti brambor) pečeme. Kontrolujeme ostrým nožem, který by měl hladce proniknout středem brambory. Ještě horké brambory uprostřed rozkrojíme a dáme do středu plátek másla.

 

KUŘECÍ SMĚS ARABELA

2 kuřecí prsa

150 g nakládaných broskví

200 ml smetany ke šlehání

2 lžíce kečupu

Špetka soli, mletého pepře

Olej na pánev

Milovníci ostrého mohou do omáčky přidat špetku chilli!

Zatímco se brambora peče, máme dost času připravit si minutkovou směs z kuřecího masa. Prsa nakrájíme na malé kousky, opepříme, osolíme a pečeme na pánvi do zlatova. Poté přidáme na malé kousky nakrájené broskve a vše společně chvíli restujeme. Pak směs zalijeme smetanou, přidáme kečup, promícháme a pomalu vaříme, dokud se smetana nezredukuje a nezhoustne. Můžeme podle chuti dosolit. Podáváme na rozkrojené bramboře.

Follow my blog with Bloglovin

Komentáře uzavřeny.