FB

logo

Před Vánoci hlavně rychle

03/12/2015

Indické kari

A protože není čas ptát se, kdo je kdo, sdílím dobrou rychlovku s nádechem sladkoindické kuchyně. Dáte jí (nebo z většiny) dohromady z ingrediencí, které zrovna bivakují ve vaší spíži a po gulášku nebo steaku tisíckrát jinak, je to osvěžující změna. U tohoto receptu platí víc než kdy jindy, že si to musíte domyslet tak, jak to chutná vám, protože my jsme ho s mužem a švagrem dávali dohromady doslova jako pejsci a kočička, co vymýšlí dort…

INDICKÉ KARI

250 g jasmínové rýže (pro fajnšmejkry tip – použila jsem jasmínovou rýži s červenou rýží Arax a vizuálně i chuťově pecka)

3 kuřecí prsa

1 cibule

250 ml kokosového mléka

1 banán

100 g rozinek

5 lžic žluté kari pasty

1/2 citrónu

Sůl, pepř

Olivový olej do základu (použila jsem kokosový)

Dáme si vařit rýži. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, kuřecí prsa zatím nakrájíme na kousky, posolíme, opepříme je. Poté maso opečeme na cibulce a přidáme kari pastu, celou směs necháme prohřát. Přihodíme rozinky, dolijeme kokosové mléko, uvedeme do varu a nakonec přidáme na kousky nakrájený banán (kolečka plátků jsem ještě přepůlila). Celý pokrm povaříme a podáváme s plátkem citronu, popřípadě snítky sušených papriček.

Podle své chuti můžete jídlo dokyselit citrónem, dosladit, přidat chilli, ale i piniové oříšky, nebo kousky sušeného ovoce jako jsou švestky či meruňky. Prostě chuti se meze nekladou ;-)

Follow my blog with Bloglovin

 

Vložit komentář