FB

logo

Salát z pečené červené řepy

06/06/2014

Salát z pečené červené řepy
O tom, že řepa není jen nudná zelenina v kyselém nálevu, jsme si ukázali už u jednoduchého receptu na polévku. Že se ale s touhle levnou zeleninou v kuchyni meze nekladou, vám dokážu v následujícím zapečeném receptu na výborný předkrm, nebo svačinu.

TEPLÝ SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY
3 střední hlavičky řepy červené
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikové omáčky
Bloček sýru niva
Sušená bazalka
Hrst vlašských a kešu oříšků
Baby špenát

Řepu oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je do zapékací misky, zalijeme olejem, balsamikovou omáčkou a zasypeme bazalkou. Pořádně všechno promícháme a dáme asi na půl hodiny péct. Poté povrch pečené řepy pokryjeme nastrouhanou nivou (necháme si jednu lžíci sýra na ozdobu) a opět vrátíme do trouby, tentokrát asi na dvacet minut.
Zapečenou řepu poklademe baby špenátem, posypeme oříšky a zbytkem nivy. Podáváme teplé, výborně chutná s bílým pečivem.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář