FB

logo

Skořicová zmrzlina

13/05/2015

Skořicová zmrzlina

Můj muž je velmi vděčný strávník. Nejvyšší pochvala zní: “Dobrý to je.” Když se nezadaří, tak už brzdí slovy: “Je to docela dobrý.” A jednou, ale opravdu jen jednou konstatoval, že je to sice dobrý, ale nedá si. Jen téměř dvanáctiletý vztah mi dává tušit širší hodnotící škálu (třeba že je to opravdu bombastický, nebo zcela průměrný). Dnes jsem spořádala první letošní točenou (opočenská klasika), takže je čas vyslat i nějakou inspiraci na zmrzlinové pré u vás doma – protože na tuhle skořicovou variantu jsem sklidila reakci: “Tak to je super!”

SKOŘICOVÁ ZMRZLINA

500 ml smetany ke šlehání

6 žloutků

60 g moučkového cukru

20 g vanilkového cukru

1 vanilkový lusk

1 polévková lžíce mleté skořice

Smetanu dáme vařit do hrnce s dvojitým dnem a přidáme do ní dřeň z vanilkového lusku. Mezitím smícháme žloutky s moučkovým i vanilkovým cukrem a skořicí. Do horké a mírně zredukované smetany za stálého míchání metličkou nalijeme žloutkovou směs a celý krém prohřejeme a odstavíme z plotny.

Vychladlý jej dáme do zmrzlinovače a asi tři čtvrtě hodiny jej mrazíme. Poté je načase jej dát do plastové krabičky (servírovacích misek…), uzavřít víčkem (igelitovým pytlíkem) a dát do mrazáku.

Ještě jednou shrnuji domácí pomlaskání: Úspěch zaručen.

Follow my blog with Bloglovin

komentáře: 2 - Skořicová zmrzlina

  • Petr Koška napsal:

    Přítelkyně mě poslala, abych si přečetl váš úvodník. Takže jsem se pobavil a večer jí pochválil večeři ;-)

    • admin napsal:

      :D Občas trochu té chvály musí být, v kuchyni to platí dvojnásob. Petře, díky za zprávu a jen tak dál ;)

  • Vložit komentář