FB

logo

Vánoční cukroví podle Hany Marvanové

08/12/2016

Vánoční cukroví podle Hany Marvanové

Jen málo který politik, současný i minulý, muž či žena, je tím, jehož recept bych ráda publikovala. Ale Hana Marvanová mezi ně patří, proto pro mě pečení pro iReceptar.cz  byla radost. Radost o to větší, že výsledné cukroví všem chutnalo a od letoška jej zapojuji do pravidelného vánočního repertoáru. 

VÁNOČNÍ CUKROVÍ PODLE HANA MARVANOVÉ

420 g hladké mouky

280 g másla

140 g cukru

60 g loupaných, namletých mandlí

1 pytlíček vanilkového cukru

20 g kakaa na vaření

2 žloutky

špetku skořice

 

Krém:

250 g másla

Lžíci moučkového cukru

Lžíci rumu

¼ litru mléka

1 vanilkový cukr

50 g hladké mouky

100 g moučkového cukru

2 žloutky

2 lžíce rumu

Z ingrediencí uválíme těsto, to vyválíme na výšku půl centimetru (silnější než linecké) a vykrojíme kolečka (kytičky, vánoční stromečky – prostě co máte). Upečeme je dorůžova. Korpus cukroví je hotov, nyní zbývá jen udělat krém, kterým kolečka slepíme.

Máslo utřeme do krému a do něj vmícháme nejdříve lžíci cukru a poté lžíci rumu. V hrnci s dvojitým dnem zahřejememléko, přidáme do něj vanilkový i moučkový cukr, dvě lžíce rumu a za stálého hnětení žloutky. Nakonec přidáme mouku a společně při míchání necháme spojit v hustý krém. Jakmile teplá část krému vychladne, zamícháme do ní základ z másla, cukru a rumu a můžeme jím spojovat upečené sušenky.

Já už jsem je jen ozdobila bílou čokoládou. Cukroví je vynikající už po několika dnech, kdy se pečivo s krémem proleží.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář