FB

logo

Zálesácká pivní žebra

31/03/2017

Zálesácká pivní žebra

Pečeným hovězím žebírkům dodá pivo chuťovou tečku. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso. :-)

ZÁLESÁCKÁ PIVNÍ ŽEBRA

6 kusů hovězích žeber

1 cibule

1 mrkev

150 g celeru

5 stroužků česneku

300 ml piva Litovel Premium

200 ml červeného stolního vína

200 ml hovězího vývaru

1 dcl oleje

150 g rajského protlaku

1 lžíce hladké mouky

1 lžíce cukru

Koření: bobkový list, celý pepř, sůl, 1 větvička rozmarýnu, 1 větvička tymiánu

Jarní cibulka na ozdobu

V pekáči na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidáme plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijeme protlakem, vše zahřejeme a zaprášíme moukou. Poté směs zalijeme pivem, vínem a vývarem, přidáme špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu. Nakonec přidáme žebra, promícháme je se směsí a vše pečeme přes dvě hodiny na 150 stupňů. Po upečení servírujeme s nasekanou jarní cibulkou a pečivem.

Follow my blog with Bloglovin

Vložit komentář