FB

logo

Zrychleně: Smrt domácí zabíjačky?

03/03/2015

10991268_10153153061769390_1520185484369ůlkn809799_n

“Evropská unie nám nařizuje i kdy si odříhnout,” zní z jedné strany. “Hoax!” zní z té druhé. A to jako opravdu, často jde jen o neřízenou hysterii. Takže ne. Nikdo nám domácí zabíjačky nebere, jen všechno má pravidla: o jaké zvíře jde,  jak staré, jestli je potřeba jeho porážku nahlásit na veterinární správě… Díky tomu se i letos můžeme těšit na řadu zabíjačkových pochoutek, nejblíž v lodní restauraci Port62, kde budou v sobotu hody a v neděli zabíjačkový brunch. Mňami.

Nuže, a co se bude servírovat?

Huspenina se zeleninou a salátem z červené řepy a křenu

Světlá a tmavá tlačenka s jablečnou cibulkou

Pečený česnekový vepřový bok s vepřovými škvarky v sádle a nakládanou zeleninou a feferonkou

Škvarková pomazánka dle naší babičky

Ovarová polévka s kroupami a masem

Krvavá zabíjačková polévka s kroupami

Svěs z ovarového kotle s jablkovým křenem a hořčicí

Zabíjačkový guláš se špekovými knedlíky a cibulkou

Vepřový špaček po selsku s kysaným zelím a bramborovými knedlíky a smaženou cibulkou

Pečená jitrnička a kroupové jelítko se staročeskou lepenicí

Zapečený světlý i tmavý vepřový prejt se zelným salátem, vařenými brambory a hořčicovou omáčkou

Smažený vepřový řízek, lehký bramborový salát a okurka

Bramborové šišky s opečenou strouhankou a cukrem přelité přepuštěným máslem

České buchty s mákem, povidly a tvarohem

Zabíjačkové hody

Follow my blog with Bloglovin

 

Vložit komentář